Anni Sinnemäki: Muutin käsitykseni Venäjästä - ei enää säästöjä puolustusmenoihin

Virolla on varusmiesarmeija sekä vapaaehtoisista koostuva miliisi. Kaikki taistelukalusto on ainoastaan jalkaväki aseistusta, raskaampi kalusto rajottuu muutamiin paseihin (saavat 2016 kuluessa 40 CVtä). Epäsuora tuli kyky on olematon ja koko ilmatilan puolustus perustuu muiden NATO maiden lentueisiin. Eipä kummoista varustusta turistikaan tarvitse että pelaa samalla pelikentällä.

Pointtini on, että Viro on tehnyt jo lähes kaiken mahdollisen puolustuksensa suhteen nykyisillä resursseilla, Suomi ei.

Nyt vittu, Suomella on kalustoa ja miesvoimaa rakentaa iso vittumainen muuri Venäjän suuntaan vaikka yksin. Ja mitä tulee NATOn turvatakuisiin, niitä ei ole vielä koskaan koestettu. Läntisemmät NATOn jäsenet vähentää jatkuvasti puolustusmenojaan, näin myös tänä vuonna. Eteläiset valtiot ovat melkein toistensa kurkussa. Jos Venäjä sattuisi jotain NATO valtiota tuuppaamaan, on aika hyvä kysymys että kuinka moni on valmis aloittamaan sotilaalliset toimet isossa mittakaavassa.

NATO ottaisi Suomen varmasti mielellään, ei mikään ihme. Suomi moninkertaistaisi tämänhetkisen taistelu kyvyn balttian välittömässä läheisyydessä. Tällähetkellä Venäjä voisi teoriassa tehdä salamaiskun Balttioihin ja suunnata sotimisensa Puolan rajalle, jos Suomi olisi mukana Venäjällä olisi välittömästi +300,000 miestä sivustassa jota se ei voi olla huomioimatta vähintään yhtä suurella joukolla. Jos Suomi olisi NATOssa, 70% NATO-Venäjä rajasta olisi meidän rajaa. Se on nääs etulija.

Mut mut venäjällä niin vitusti kaikkee, ei suomi voi mittää mittää

Siinä vaiheessa kun Venäjä siirtää 100% sotilaallisesta kyvystään Suomen rajalle, voidaan vaan kuorossa nauraa kun jokainen Venäjälle vittuuntunu naapuri kävelee Moskovaan ampumatta laukaustakaan.

/r/Suomi Thread Link - verkkouutiset.fi