Arbetslösa får störst inkomstökning i år

Ja, du har helt rätt. Jag har fått jättemycket här. Sjukvård, skola och vägarna. Det är jag klart tacksam över. Men!

Jag drog utomlands därför jag inte fick något jobb här. Jag var tvungen att lämna landet för att jag inte kunde försörja mig. Jag sparade ihop tillräckligt med pengar för att kunna försörja mig själv i nästan ett år i Sverige. Ett år som jag inte lyckades landa ett enda heltidsjobb. Jag fick ett fucking jävla deltidsjobb på ett lager som det tog 4 timmar att pendla tur och retur, där jag själv fick stå för resekostnaderna. Jag fortsatte jobba och söka jobb och trots att jag fick ut 4000 efter skatt i månaden så gick jag fortfarande back. När jag nästan hade slut på pengar igen så frågade jag föräldrarna om hjälp, jag fick tillräckligt för att kunna flytta utomlands igen och leta jobb. Hittade jobb som IT support (jobbade över två år) på mindre än en vecka, sparade ihop nog med pengar för att kunna försörja mig själv utan inkomst i ett halvår. Kommer hem igen och fortsätter leta jobb. Jag var hos AF igen och trots att jag kan visa upp anställningsbevis så sa de att iom att jag inte fyllde i blanketten innan jag åkte utomlands så räknades inte den tiden till min skatt/A-kassa. Fortsätter leta jobb i nästan två år, hittar inget jobb förutom deltid som vikarielärare (4 timmar i veckan, yay).

Jag börjar läsa diverse kurser på distans bara för att får CSN, fortsätter leta jobb i ännu ett år, men hittar inget. Nu syftar jag på jobb som städare, läxhjälp, servitör, receptionist, IT support, lokalvårdare, tidningsbud, assistent osv. Inget avancerat. Får inte ett jävla napp.

"För lite arbetserfarenhet för att jobba på MCDonalds eller 7-11"

"har inte lärarutbildning så kan inte bli extra läxhjälp"

"inget körkort, därmed så kan jag inte blir städare eller lokalvårdare i min egen hemkommun"

"har inte gått hotell och Restaurang/har tillräckligt med jobberfarenhet så kan tyvärr inte bli receptionist eller kassör"

Sen var det något om nåt jävla certifikat på nåt ställe för att bli lokalvårdare.

Jag är inskriven hos AF, Poolia, Manpower, Adecco, Atrivo, Studentconsulting, Monster, Top Language Jobs, Lexicon, Peak-IT, och Career Cross. Har varit i kontakt med Coop, ICA, Studybuddy, Game, en jävla massa caféer och restauranger, hotell, städföretag, IT-konsultföretag etc. Jag håller på att leta jobb. Tro mig.

Vad gäller sjukvården: Det har du helt rätt i, men kom igen. Gratis är det inte. Varenda gång jag har varit hos en läkare så har det gått på 3-400 kr (inkl. remiss och medicin). Jag vette fan var folk har fått att det är gratis ifrån. Billigare kanske, men det är inte gratis. En knapp vecka på sjukhuset gick på 900 spänn (högkostnadskortet är däremot fantastiskt).

Vad gäller skolan: bodde utomlands från klass 7 till tredje ring (fick chansen då familjen hade bekanta utomlands) då jag blev så gravt mobbad av både lärare och skolkamrater. Var stor tvspelsnörd. Fy fan, det fick man inte vara. Läraren hade inga som helst problem att göra sig lustig över mitt intresse både under och efter lektionstid, blev nersparkad på rasterna och när jag till slut fick nog och sa till mina föräldrar, men när de anmälde mobbarna så blev det nertystat och nerlagt. "Du förstår att de har väldigt svåra hemförhållanden och förstår inte bättre. Du måste visa tålamod." Jag blev påhoppad igen strax senare, när jag försvarade mig med att slå en av killarna på fötterna när jag låg ner så kom läraren och tog mig till rektorn. Jag blev avstängd resten av året. Visst, en skolupplevelse ska inte färga hela skolväsendet i Sverige men nog fan färgade det mig.

Jag betalar gärna tillbaks mha skatt så snart jag kan få ett jävla jobb.

/r/sweden Thread Parent Link - di.se