Brugerinddragelse sikrer opbakning til jysk EPJ-succes: Men der er ingen business case

Jeg bliver lidt kritisk nu, men det undre mig, at Cura kan få så meget ros. Det er ikke et dårligt system, det er jo trodsalt ikke sundhedsplatformen, men helt ærligt...

Der er ikke en eneste kommune der er i mål med implementeringen i forretningen, altså hos brugerne. “Det er svært at bruge systemet”, er den primære årsag, men Cura er heller ikke rigtigt compliant med hverken den forretningseventyr del af FSIII eller de automatiske integrationer, der burde løse brugerrettighedsstyring og grundstammen i forlig med rammearkitekturen.

Fair nok FSIII, som er KLs forsøg på en standard for ældre-handikap behandling, er nok bygget i et elfenbenstårn alt for langt fra virkeligheden, men at brugerne ikke fatter Cura er ikke kun FSIII.

Det er så grelt, at man i nogle kommuner har måttet egenudvikle UI’er, til f.eks. brugerrettighedsstyring fordi dem der kommer med systemet er elendige. Andre steder har man måttet bruge RPA software og MOX-agenter som middleware på de dårlige snitflader.

Som jeg sagde, Cura er ikke dårligt. De her problemer og fejl er små i offentlige systemer, og Cura er langt bedre end KNDs konkurrerende system, men derfra og så til at skam rose det?

Hah.

/r/Denmark Thread Link - version2.dk