Drogurile în România și lipsa de informare.

Din ce știu, și aș dori să fiu corectat dacă greșesc, este că, comercializarea și consumul sunt ilegale în România.

Consumul nu e ilegal, doar detinerea si traficul

Cum ajung oamenii în posesia acestora? (Și nu mă refer "de la dealeri"), ci, pentru cei care își cresc propriile culturi în scop personal, cum au ajuns să aibă în posesia lor semințe sau echipamentul necesar cultivării. Personal, as prefera sa fi eu cel care imi creez propria "marfa", fara a o comercializa, decat sa apelez la diversi oameni si a mă supune riscului de a fi prins în flagrant sau altceva. Mă gândesc că există website-uri pe deep web, sau chiar normal web, însă gândul că, curierul îți poate livra așa ceva suna destul de riscant de la inceput.

Poti cumpara de oriunde - semintele si echipamentul sunt legale

Ce droguri ar fi de evitat total, care iti strica viata.

In principiu omul e de vina, nu drogul. Poti sa incerci orice drog, niciunul nu te va face dependent dupa ce l-ai incercat o singura data, iar dependenta poate fi manageriata. Cunosc heroinomani functionali, inclusiv care lucreaza in palatul parlamentului.

Oamenii care consumă, o fac pentru că este "cool" sau pentru că regăsesc un beneficiu real de pe urma acestora?

Cred ca majoritatea incep fie de curiozitate, fie de peer pressure si continua pentru ca-si dau seama ca nu e chiar asa cum au auzit de la parinti/televizor.

Pentru cei cu experiente negative, ce s-a intamplat?

Amenda penala pentru 1g, apoi dosar penal pt 3g, si acum am iar proces pentru 1g de iarba - niciodata prins in timp ce fumam, doar la perchezitii mai mult sau mai putin justificate. Cine are barba, poate hanorace si a iesit dupa 12 noaptea afara probabil a fost palpat macar odata la momite de militie.

/r/Romania Thread