Etlan raportti: Suomessa tehdään liian vähän työtä liian kovalla palkalla

Työikäistä kohden laskettuna työtuntien määrä on Suomessa noin seitsemän prosenttia pienempi kuin Ruotsissa ja noin viisi prosenttia pienempi kuin muissa Pohjoismaissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa keskimäärin, kirjoittajat laskevat.

Etla taisi tehdä virheen. Tarkistakaa olenko oikeassa.

Tehdyt työtunnit asukasta kohti vuonna 2014: http://tietotrenditblogi.stat.fi/suomessa-tehdaan-toita-eu-keskiarvoa-enemman/ Erityisesti on mielenkiintoista kuinka vähän Saksassa tehdään työtä väkilukuun nähden. Etlan raportin mukaan suomessa tehdään vähemmän töitä työikäistä kohden kuin Saksassa. En usko, että Suomessa lapset tai eläkeläiset tekevät paljon töitä. Joku on väärässä.

Etla laskee työtunnit työikäistä kohden kertomalla kaikkien työllisten keskimääräiset työtunnit työllisyysasteella (kerrotaan sivulla 8 kuvatekstin alla). Työllisyysaste on työllisten prosenttiosuus väestöstä. Työllisyysaste lasketaan 15-64-vuotiaiden työllisten prosenttiosuutena samanikäisestä väestöstä. Työllinen määritellään henkilöksi, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tietyn pienen määrän. http://www.findikaattori.fi/fi/41 Työllinen ei ole sama kuin työikäinen ja tämä pätee erityisesti maihin kuten Kreikka ja Saksa. Maissa joissa naiset ovat paljon kotona, miehet tekevät enemmän töitä. Jos naiset käyvät töissä, he tekevät tyypillisesti lyhempää työpäivää kuin miehet.

Etla laskee työtunnit työllistä kohden, ei työikäistä kohden. Tässä on mielestäni selvästi virheelliset termit käytössä.

Etlan raportti: http://www.etla.fi/wp-content/uploads/ETLA-Raportit-Reports-50.pdf

/r/Suomi Thread Link - hs.fi