Francia választások

macron nyerni fog, mert a 3. legerősebb párt egy szélsőbalos párt, 20%al.

szted szélsőbalos mennyi eséllyel fog szavazni szélsőjobb/jobb->centrista pártra?

volt rá példa pl Bernie-ről sokan szavaztak Trumpra 2016ban, de Trump nem volt ennyire szélsőjobb, meg bernie se volt ennyire szélsőbal.

ráadásul le pen kicsit túlságosan oroszpárti politikát folytat és mentegeti putint, nem olyan okosan csinálta az elhatárolódást mint orbán.

ezen felül macron is okosabban kommunikál az egészről és háború elkerülése neki is a cél, (az itteni ellenzékkel szemben, bár tudom h nem ezen a véleményen vagytok, de elég sok ellenzéki politikus kezdetben aktívan háborúpárti volt, pl cseh katalin, szabó tímea, stb)

tehát macron ellen csak az szól h egy ócskadék gyenge figura. de a politikája közelebb áll az emberekhez. aztán már vannak évek óta a lázongások franciaországban, ezek is lehet h leszavaznak bárkire.

de nagyon úgy tűnik hogy ezt macron viszi, szinte nincs esélye már behozni LePennek, mert macron mutatott vmiféle kompetenciát is azzal hogy tárgyalgatott putinnal.

és ezt én úgy mondom, hogy jobban örülnék ha Le Pen nyerne, mer igaz h elég hülyének tűnik, de macron ezt a fogyatékos neoliberális 100genderes vonalat képviseli amitől írtózom, és mellesleg én még fideszre is pénzbe fogadtam h nyer, viszonylag nagy értékben, mert ott is biztosra láttam a győzelmet.

itt nem szavaznék LePenre, bár macronra se. de kb 99% h macron győzni fog. (Fideszbe 100% voltam, azért is fogadtam rá)

/r/hungary Thread