Jag fick en gammal man att börja gråta och böna.

Inget fel gjort av dig. Många svarar inte på okänt.

Storyn påminner mig lite om en gång då det ringde i min lur ungefär vid midnatt mitt i veckan, från ett okänt nummer. Jag sket i att svara. Sedan ringde det igen från samma nummer vilket jag tyckte var udda så jag svarade. På andra sidan luren var det en taxichaffis som sa "vote_for_asteroid? äntligen hittade jag ditt nummer, jag har din pappa i bilen och vi är på väg till dig".

Vid den här tiden bodde jag hos min morsa, och jag och farsan hade inte haft någon kontakt på många år och vår relation var allmänt obra och ångestladdad, dessutom var han i risigt skick både fysiskt och psykiskt och hade varit in och ut på sjukhus ett par ggr precis innan. Det senare visste jag b.la. för att sjukhuset hade ringt upp mig och bett mig ansvara för någonting. Jag fick panik. "Jag vet inte om jag har rätt adress, bor du på [min adress]?". Mer panik. Vad fan.. varför är dom på väg hit? Vad ska jag göra med honom här mitt i natten, gubben jag inte sett på ett decennium och som lär behöva typ sjukvård? Kan han ens gå på toaletten själv? Jag hittar inga ord, utan typ går fram och tillbaka på stället och mumlar "umm.. eeehh." "Vi är framme om ungefär 20 minuter."

Helvete helvete helvete. Har något hänt så han inte klarar sig själv alls, och han automatiskt blev mitt ansvar? Borde inte sjukhuset ringt och sagt nåt? Eller är det hans egna ofriska idé? Och vad ska morsan säga, så här mitt i natten helt utan förvarning? Jag fick dock inte ur mig några ord alls. "Eehm um aeeh heh eeh". "Här, du ska få prata med pappa." Jahapp. "Hej vote_for_asteroid det är pappa, vi är på väg hem till dig nu." "Heeheh hej hej ja.. ja jo.. jag hörde det." Lite mer dialog sker som jag har glömt bort. Ångesten är fullkomlig. Men, ok för att jag inte har pratat med honom på evigheter, men låter han inte lite olik sig, och lite för klar i huvudet för att vara han med sina problem? Och till slut säger han något som jag tycker verkligen inte stämmer, så jag börjar ställa lite frågor. Det visade sig att det inte alls var min pappa utan någon som hade en son med samma namn som dom försökte hitta hem till. Jag typ däckade av utmattning efter det samtalet lol.

/r/sweden Thread