Japan suffers lowest number of births on record as population shrinks

Gast ik ga dit niet in het Engels schrijven want dat zal gecompliceerd worden. Maar ik begin mijzelf ook rot te voelen door dit soort berichten.

Ik kan je vertellen dat na mijn 2de trip Japan ik een duidelijk gevoel heb gekregen over de dagelijkse levensomstandigheden. Ik ben tijdens mijn reis vaak in de avond uurtjes door de steden gelopen. Het niveau van clubs waar je niet in mag is ongelooflijk klein in de 16 volle dagen dat ik er geweest ben. Heb ik geleerd dat de mensen echt niet zo racistisch zijn als je denkt. Het belangrijkste en meest opmerkelijkste feit is dat zodra je zegt dat je NIET uit Amerika komt ze je op een heel ander niveau behandelen.

Zoals de reactie hierboven al zei zijn tijd in Tokio was het beste. Persoonlijk was dat voor mij de tijd in Osaka. De mensen en de vriendelijkheid is iets wat je niet snel zal meemaken.

Ja de werksfeer is zwaarder dan hier in Nederland en toch als je het vergelijkt valt het mee. Ik heb daar gesproken met werknemers in barren en ook de mensen van /r/Japan en /r/japanlife kunnen he vertellen dat we soms zware tijden zijn maar er zijn ook verhalen dat je als buitenlander niet mee hoeft te doen met hun tijden.

Qua geld tja een huis in Japan is duur. Maar dat is voornamelijk als je graag in de binnenstad woont. Woon je buiten deze ring dan is het vergelijkbaar met een huis ring Utrecht zogezegd. (voor meer info check "compare living" daar is een website met statistieken)

Tl:dr kort gezegd Japan is wat jij ervan maakt. Voor mij is het de laatste bestemming. Nu woon ik zelf ook nog in Nederland maar met terzijne tijd wissel ik het om voor Japan. Ik weet niet of je er al zelf ben geweest maar ik zou het je zeker aanraden.

Mocht je meer info willen hebben. Ik ben al 1,5 jaar bezig met het verzamelen van informatie en benodigdheden voor een emigratie. Wees vrij om een PM of reactie te sturen.

Japan is echt niet zo slecht. Het is maar hou je het bekijkt.

/r/worldnews Thread Link - theguardian.com