Klädkod införs på skola i Göteborg – mjukisbyxor och midjeväskor stoppas

TLDR; Jensens profil skapade förutsättningar för mina barn att lyckas i skolan.

Har två barn på skolan. Kan bara säga att den är helt jävla outstanding. Skolan är inte otrygg som du påstår. Vi kom från en kommunal skola med problem, mobbing och omotiverade barn. Äldsta barnet led av att ständigt vara klar med uppgifterna och tyckte skolan var fruktansvärt tråkig. Han befinner sig nu i det absoluta topskiktet och har utvecklats enormt.

Redan på informationsmötet får man klart och tydligt reda på hur Jensen lyckas få eleverna att nå framgång. En klassisk kombination av riktig studiero, respekt för kamraterna och studieteknik. Man är tydlig med att det är mycket hemarbete och att skolan ibland utmanar och "pressar på" (Har du hört något så befängt!?). Hårt arbete helt enkelt. Gillar man inte att plugga så kan man välja en *annan* skola. Alla skolors profiler passar inte alla elever.

Min minsta går på en kommunal skola i samma ("rika") område. Denna skolan är totalt handlingsförlamad. Duktiga pedagoger - visst...men de har ingen som helst makt att styra över elever som förstör. Givetvis ska min minsta också in på Jensen.

Självklart ska vi ha klädkod i skolan. Efter förmåga ska man göra sig så presentabel som möjligt. Handen på hjärtat u/Babar7 inte ens i dina socialistkretsar är väl mjukisbyxor okej i seriösa sammanhang? Att lära barn hur man för sig i offentligheten är aldrig fel. Tvärtom - jag och många föräldrar som väljer bättre skolor med riktig studiedisciplin ser ju hur dålig den kommunala skolan blivit. Vi har testat den.

Och du...man skiter blankt i ideologiska principer som "mångfald" eller "lika utfall" när man letar efter det man anser vara det bästa alternativet för sitt barn. Skaffa barn. Upplev resonemanget.

För övrigt har skolan fått höga poäng i olika undersökningar kring studiero och studieresultat. Något som talar för att deras modell fungerar utmärkt. Jag förstår att det skär i det kommunala skolhjärtat. Det är inte lätt att behöva erkänna att man är dålig och inte räcker till.

/r/sweden Thread Parent Link - omni.se