A mendoni se në të ardhmen do krijohet një etni kosovare?

Po per arsye te ndryshme po krijohet kombi Kosovar. E para kisha me thon eshte per shkak te dallimeve mes dy popujve (Ks me Al) si dhe situates Gjeopolitike ku ndodhemi. Ne Mal te Zi serbet e quajne veten Malazez, ne Maqedoni serbet e quajne veten Maqedonas, e pse ne ne Kosove mos te quhem Kosovar? Ne Kosove jan disa grupe minoritare nder to edhe Serbet. Etnia e tyre figuron si serbe. Pasiqe Pamvarsia e Kosoves ka qen e njeanshme dhe nuk je ende ne OkB atehere serbia e trajton Kosoven pjese te saj dhe neve qytetar te Serbise ne Kosove. Ne parim cdokush nga ne (banor te Kosoves) mundet me shku me nxjer pasaporten serbe. Hyrja ne Serbi osht me leternjoftim po per te njejten arsye.

/r/kosovo Thread Parent