Meséljetek olyan történeteket, ahol a diplomás emberen nem látszott, hogy diplomás!

Az egyik volt töri-irodalom tanárom nem tudom, mennyire felel meg a kritériumoknak, de hátha elég lesz.

– A barátnőm diszlexiás, és be is vitte róla a papírt az iskolába. A tanár elkezdte őt még jobban baszogatni utána és még rosszabb jegyeket adni neki, ugyanis véleménye szerint a diszlexia egy "libsi összeesküvés-elmélet", és "őt ilyen papírokkal nem fogják átbaszni, vagy megmondani neki, hogyan tanítson."

– Valami komplexusa volt a fiúkkal. Az öcsémnek elkezdte magyarázni, hogy mennyivel jobban elkényeztetik őt a szüleim, mint engem vagy a nővéremet (nem tudom, honnan vette). Pár év múlva, miután beszélgettem pár volt osztálytársammal, derült ki, hogy ezt minden fiúdiákjának elmondta, akinek volt nővére. Amúgy órán pofozta őket a könyvvel, ha pofáztak, látványosan rosszabb jegyeket adott nekik, meg ilyenek. Az mondjuk valamennyire vicces volt, amikor ebben az "alsógatya kint van" időszakban rákényszerítette a lányokat, hogy 45 percen keresztül magyarázzák a fiúknak, hogyan működik egy öv. (A dresscode terén a lányokat csak simán kurvázta, arról nincs érdekes sztori.)

– Nógrád megyeiek vagyunk, és tudtommal ő csak ideköltözött, és lehet, ebből adódott, hogy elég ambivalensen állt a származásunkhoz. Egyfolytában palóc múzeumokba meg kiállításokra vonszolt minket, meg Mikszáthot hatványozottan kellett tanulnunk. De közben meg például bullyzott minket, amikor tájszólással beszéltünk – azt meg hagyjuk is, hogyan beszélt rólunk, amikor nem tudtuk, hogy a Parlamentnél a teret Kossuth-térnek hívják (a legtöbbünk nem nagyon engedhetett meg magának egy pesti kiruccanást amúgy). Akárhányszor utazom manapság az M2-n, és bemondják a megállót, mindig a hideg futkos a hátamon.

Ezer százalék, hogy vannak meredekebb cuccok, amiket diplomás emberek csináltak vagy mondtak, és hogy én is fogok még találkozni keményebb esetekkel, de az a 4 év, amíg ki voltunk neki téve, ezeket az alapanyagokat szolgáltatta csak.

/r/hungary Thread