Miksi Suomi ei pyydä Vatikaanilta anteeksi ikävää välikohtausta Köyliön­järven jäällä? - Ulkomaat [Juttu historiallisten anteeksipyyntöjen absurdiudesta]

Obrador nauttii valtavaa suosiota Meksikon alkuperäiskansojen keskuudessa, johtuen siitä että on varmaan ensimmäinen moderni presidentti joka ajaa heidän asiaansa(löytyy sieltä Benito Juarez ja muut aiemmalta ajalta). Toki tämä "noottikriisi" on silkkaa populismia ja näkyvyyttä, mutta samoin on koko asian kritisoiminen vain tältä pohjalta. Olin Meksikossa Obradorin virkaanastujaisissa, ja "intiaanit" itkivät siellä ihan avoimesti että joku viimeinkin kuunteli ja ajoi heidän asiaansa.

Sen lisäksi on turha itkeä jostain atseekkien uhrimenoista, koska Meksikon alkuperäiskansat sisältävät paljon muitakin. Käytännössä indígenas on vieläkin alhaisin kasti koko yhteiskunnassa, ja pitkälti sama pitää paikkansa koko Latinalaisessa Amerikassa. Kyse ei ole vain ja ainoastaan Cortezin toilailuista, vaan myös vuosisatoja jatkuneesta sorrosta. Olen tosin ihan samaa mieltä että turha asiasta on enää mitään anteeksipyyntöjä pyydellä, kaikki osalliset ovat kuolleet jo aikoja sitten.

Toisaalta, lueskelin tuossa Wikipediaa asian tiimoilta ja ilmeisesti Suomalainen/Siperialainen DNA porskuttaa vieläkin suonissa aika monella niiltä ajoilta kun about 20k vuotta sitten lähtivät ylittämään Beringinsalmea. Joten voimme kanssauhriutua?

Jotain tästä asiasta kertoo sekin, että kuulin siitä ensimmäiseksi Redditistä, Suomalaiseen lööppilehteen linkattuna.

/r/Suomi Thread Link - hs.fi