Opinionsindlæg fra Nikita Klæstrup omkring det at mange dumme ting drenge gør, bortfejes som "drengestreger"

Politiet har jo heller ikke sagt at folk ikke må sende nøgenbilleder til hinanden, de råder bare folk til at være påpasselige med hvem de gør det med.

Det var nu altså helt konkret det en politimand udtalte og det var især dette udsagn Nikitia har reageret imod.

Politiets arbejde er jo ikke at fungere som samfundets moralske kompas, det er at bekæmpe og forebygge kriminalitet, og offerliggørelsen af samfundets borgere, og det er ud fra denne opgave at de har handlet. Hvorvidt deres udtalelse kunne formleres bedre er der vist ingen diskussion om, men at påstå at dette er symptom på en bredere 'boys club'-mentalitet i samfundet og hos politiet er langt ude.

Ikke moralske kompas, men politiets opgave bør vel primært være at stoppe forbrydere og sikre at folk kan fortsætte med deres lovlige aktiviteter i fred. Sådan helt generelt. At anvise velmenende råd bør i al fald komme som anden prioritet. Og nej, jeg mener heller ikke at politiets udtalelse har noget med nogen boys club mentalitet i samfundet at gøre. Den udtalelse blev blot en skydeskide for en mentalitet der altså stadigvæk findes i en vis udstrækning. Politimanden har endda også efterfølgende beklaget sin formulering.

Jeg må indrømme at jeg sjældent følger med i kommentarspor udenfor reddit, så hvis det er tilfældet at kommentarsporene andetsteds er fyldt med legitim victim-blaming, vil jeg rigtig gerne have et link, og undskylde hvis jeg har givet udtryk for at jeg ikke tror på at der findes et fåtal af idioter der kunne finde på tage diskussionen i den retning.

Bare et eksempel https://www.facebook.com/berlingske/posts/10152696852378133 Eventuelt kommentarerne til Karinas svar.

Måske er det blot et larmende mindretal, men jeg synes det er synd hvis det generelle budskab der bliver kommunikeret ud til de unge det drejer sig om mere kommer til at handle om at ofrerne gør noget forkert end dem der deler billederne får at vide at det ikke er i orden.

/r/Denmark Thread Link - b.dk