Recomandări psiholog?

Nu pot să îți recomand nici un psiholog bun, mai ales că nu ai spus orașul.

Un psiholog te va costa de la 60 RON / săptămână în sus (deci 240 ron pe lună) iar unul bun, având mai mulți clienți îți poate lua ușor 100 RON / săptămână. Dacă găsești unul bun nu ezita să mergi, este foarte posibil să te ajute.

Dar până faci asta, cu voia ta, îți ofer o mică recomandare pe care o poți încerca o perioadă scurtă de timp; nu funcționează, renunți și continui cu planul tău.

Hai să considerăm că vei da 100 ron / săptămână, deci avem 400 ron pe lună la dispoziție.

  1. Folosești 100 ron pentru un abonament la sală. Recomandarea mea este să mergi cel puțin 3 zile pe săptămână, dis de dimineață. Înainte de școală / facultate / job. Eu am mers de la 7:00 o perioadă. Dacă nu poți, e ok și seara. Asigură-te că sub nici o formă nu se întâmplă să nu merge de 3 ori pe săptămână. Când am început eu mergeam de 5 ori (L-V) și m-a ajutat să îmi fac un obicei din asta.

  2. Folosești 100 ron pe lună pentru o zi în care nu stai în casă. Pleci la 7 de acasă și până la 23 nu te întorci. Vizitezi ce vrei tu, te plimbi prin oraș, intri în muzeele pe care nu le-ai văzut cu toate că sunt la 10 minute distanță de locul unde stai, te plimbi în parc, îți iei un caiet și scrii ce ai tu chef într-o cafenea, desenezi orașul dintr-o zonă mai înaltă, mănânci într-o cofetărie în care nu ai fost niciodată etc. În funcție de ce vrei să faci te poate costa mai mult dar în majoritatea cazurilor 100 ron sunt îndeajuns. Dacă mai rămân bani îi păstrezi pentru luna următoare și faci lucruri mai scumpe.

  3. Ești constant înscris la minim 2 cursuri / workshopuri / cluburi; ai 200 de RON pentru asta. Poți renunța și alege altceva după minim 3 luni. Asta ca să eviți în a merge odată și a zice "meh, nu e de mine". Să te asiguri că oferi o șansă oricărei activități. Ai de ales între cursuri de desen, club de jocuri de societate (gameboards), club pentru jucători de poker, cursuri de teatru, cursuri de limbi străine, grupuri pentru D&D (dungeon and dragons), cursuri de muzică, workshopuri de fotografie, cursuri de programare pentru începători, grupuri de hiking, club de șah, club de cărți, toate sporturile existente prin oraș, ONG-uri care acceptă voluntari, institut-uri culturale care sunt deschide voluntarilor și organizează evenimente culturale, organizații care au evenimente cu copii și au nevoie de ajutor în organizarea lor, cluburi de electronică, sculptură, modelare în lut, lucru în lemn, cursuri de antreprenoriat, cursuri de grafică calculator etc. Ai foarte multe opțiuni aici. Nu există "nu am talent", "nu sunt bun la asta" etc. Te înscrii la câteva (în funcție de timpul disponibil), te ții minim 3 luni. E posibil 200 ron să nu ajungă deci aici vezi cât de flexibil ești. E posibil să nu ai nevoie de nici un ban. Depinde mult ce vrei să faci și ce găsești. Ideal este ca măcar una din activitățile ăstea să conțină comunicare (recomand teatru / limbi străine / club de cărți / activitățile ce includ organizare). Dacă vrei musai ceva ce nu găsești în zona ta, începe tu activitatea respectivă. Vrei club de șah și nu există? Caută persoane interesate, organizează, cheamă, fă flyere ca să faci cunoscută activitatea, postează pe reddit, orice e nevoie.

Dacă nu e nimic în orașul tău dar găsești ceva în orașe apropiate și îți permiți transportul (de exemplu BV - Buc cu regio, dai vreo 25-30 RON) te înscrii acolo. Pe tren citești cărți. Ai practic 1-2-3-4-câte-or-fi ore pe săptămână în care poți să citești fără să te deranjeze nimeni că ești pe tren.

  1. Spune mai rar "nu" la oportunități. Dacă cineva te cheamă să faci ceva / mergi undeva consideră că răspunsul e "da" iar dacă într-adevăr găsești un motiv fff bun (nu scuză!) să nu mergi, atunci devine "nu".

Spor la a găsi un psiholog bun!

/r/Romania Thread