Skartveit: Religion må kritiseres

Jeg er veldig mye FOR å LA FOLK VÆRE I FRED, som du sier. Det er ingenting jeg hater mer enn å bli prakka på din bullshit, samme om du er veganer eller om du er muslim. Hold det til deg selv.

Men, i Norge bygger verdiene våres på kristendommen, da for 1000år siden de som ikke trodde på kristendommen ble håndtert veldig simpelt og brutalt (veldig lignende hvordan ikke troeende blir behandler i muslimske land idag)

Og her er noe alle nordmenn har blir fortalt/hørt om

Du skal holde hviledagen hellig Du skal ære din far og din mor Du skal ikke slå i hjel Du skal ikke bryte ekteskapet Du skal ikke stjele Du skal ikke tale usant om din neste Du skal ikke begjære din nestes eiendom Du skal ikke begjære din nestes ektefelle, eller hans arbeidsfolk eller andre som hører til hos din neste

Og ærlig talt er dette veldig gode verdier, noen vil kanskje at alle butikkene skal være åpne på Søndag men det er veldig kjekt at det skal være rolig ihvertfall èn dag i uka, syns nå jeg. Ikke for å ære Gud på noen måte men bare for at folk skal kunne ta det med ro

Sett det opp mot andre land sine verdier, som mange av dagens samfunn i midtøsten hvor steining fortsatt skjer.

Jeg vet det står rare ting i bibelen, og det er tolkninger som er feil(?) og det er oversatt fra et eldgammelt språk så om du skal plukke det beste fra quranen kan du sikkert lage en veldig fin liste da også. Men dette er våres verdier og det har gitt oss et godt å trygt samfunn å leve i.

/r/norge Thread Parent Link - vg.no