Var forleden dag på kino, her er noen refleksjoner jeg sitter igjen med som gjør at jeg tenker meg godt om igjen før jeg drar på kino igjen.

Kommer litt sent til her men vil bare legg til en alternativt synspunkt. Personlig synes jeg det er helt greit som det er, men det er spesielt fordi jeg har opplevd hvor dårlig det kan være.

Dette var etter å ha vært på kino på Island på en kinosal som hadde frie seter med førstemann til mølla prinsipp. Skulle se en stor film (tror det var Star Wars eller noe) på åpningsuken, så de var mye folk. Av den grunn måtte man møte opp tidlig og stelle seg i kø om man ønsket gode seter. Vi møtte opp 50 min før åpning og køen var allerede lang. Den ble bare lengre og lengre, helt til hele kinosalen stod oppstilt. Da de endelig åpnet løp folk inn for å kapre seter for seg selv og venner. Vi fikk ganske greie seter, men det var etter en evighet i kø og stress når dørene åpnet, så jeg var allerede frustrert. Som om ikke det var nok, ble jeg deretter servert gode 20 min med reklame før filmen begynte.

Sammenlignet med min vanlige opplevelse i Norge, hvor jeg bestiller på forhånd og kommer litt sent for å unngå reklame, så var dette et mareritt. Det slo meg også at det var et klart insentiv for å bruke denne modellen: Kinogåere blir tvunget til å se all reklamen hvis de vil ha OK seter.

Så nei, er ikke enig i at norsk kino er så ille.

/r/norge Thread