Voor wie het interesseert: update over mijn geluidsoverlast/huurwoning/huisbaas. Het gesprek is net geweest. TL;DR ik word mijn huis 'uit gepest'.

Wat een randdebiel zeg, hoop dat je snel een oplossing of wat beters vind.

Ik speel als hobby wat instrumenten, voornaamste basgitaar en (e)-drums. Ik woon zelf in een jaren 50 appartementgebouw dus de isolatie is wel redelijk (je moet echt schreeuwen om het in andere appartementen te horen), maar alsnog niet bestemd tegen >90 dB aan geluid.

Maar in tegenstelling tot die aso DJ snap ik wel dat niet iedereen van mijn muzikale kunsten kan genieten, dus probeer ik alles om geluidsoverlast bij de buren te voorkomen. Ik heb een luchtsluis van zware gordijnen in m'n gang gemaakt om lekgeluid te minimaliseren, speakers van de grond met dempende voetjes (vooral met een 315 watt basversteker maakt dat een wereld van verschil), drumstel op een verhoogd podium met zat massa en geluidsisolatie ertussen etc.

En natuurlijk gewoon stilte s'nachts. Ik doe niets meer versterkt tussen 9 s'avonds en 9 s'ochtends, maar meestal stop ik er om een uurtje of 7-8 al mee zodat mensen rustig thuis kunnen komen en eten. Natuurlijk vraag ik zelfs met al deze maatregelen of ze er geen last van hebben

Resultaat: alle buren tevreden en krijg alleen maar response als "ga maar lekker door zo!". Iedereen tevreden en ik kan af en toe gigantische herrie maken.

Voor jouw situatie zou ik geen genoegen nemen met "De buurman geeft echter nu al aan dat het lastig is om te werken met een schema omdat zijn werktijden zo onregelmatig zijn en dat hij zich er dus niet gegarandeerd aan kan houden. Met een headset kan hij niet werken". Het is niet jouw probleem dat zijn schema onregelmatig is en het niet gebruiken van een koptelefoon is bullshit: de akoestiek van een klein appartement voegt helemaal niets toe aan het geluid.

Je hebt alles gedaan wat je redelijkerwijs kan doen, en aangezien je huurbaas er geen reactie op geeft zou ik gewoon elke keer dat hij harde muziek draait en jij er last van hebt de politie bellen. Zelfs buiten de stilte uren (10 tot 8 dacht ik) is het niet redelijk om heel harde muziek te draaien zonder overleg. De politie treed daar best goed tegen op en de bekeuringen zijn vrij hoog. Probeer ook CCV buurtbemiddeling of op de website van je gemeente voor een overlast meldpunt.

Vraag ook even rond bij de rest van de buren wat ze er van vinden, samen sta je vaak een stuk sterker dan 1 tegen 1.

Succes!

/r/thenetherlands Thread