Neked mi a hobbid? És hogyan viszonyulnak hozzá a többiek a környezetedben?

Szocialista relikviákat és érméket gyűjtök, illetve verseket írok.

A nagyapámtól rám maradt egy rakás plecsni, amik eleinte nem is foglalkoztattak, a nagy része egy tejfölös dobozban állt évekig, a kis, piros dobozok pedig el voltak dugva valahova. Egy nyár alkalmával előkapartam őket, mert soha nem néztem meg egyiket sem.

Szóval miután végigméregettem a kitüntetéseket, elkezdtem rákeresni, hogy mégis mi állhat mögöttük. Természetesen a KISZ-szel és a Szocialista Brigáddal tisztában voltam, mint fogalmak, de nem tudtam, hogy ezeket miért adták. Ezután a megszállottjává váltam ezeknek és folyamatosan böngészem a netet új darabok után. :D

Természetesen ezután a környezetem nem viszonyult túl jól ehhez, és sokszor megkaptam, hogy: "Minek dobod ki ilyen hülyeségekre a pénzt?" "Mi van?! Kommunista vagy? Mert régen minden jobb volt, mi?!"

De ez nem tántorít el, mivel a nagyapámnak, mint kiderült, igazán fontosak voltak ezek és ezzel szeretném megőrizni az emlékét többek közt.

A versírás eleinte abból állt, hogy a páromnak írtam apró történeteket (20-30 oldal) és kis versikéket, amivel boldogítani tudtam néha-néha.

Ezután elkezdtek más témák is érdekelni, elsősorban a természettel és a közélettel kapcsolatban. Így később ehhez kapcsolódó verseket írtam, amik még nemigen nyerték el senkinek sem a tetszését.

Miután az említett párom otthagyott, utána megpróbáltam összeszedni a gondolataim vele kapcsolatban és összeállítottam számára egy verseskötetet, amit, meglepő módon, tök jól fogadott és ezután egész sokat beszéltünk még.

A beállt csendet követően pedig az élet igazságtalan jellege foglalkoztatott, majd visszaállt ebbe a közéleti-természetbeli témára.

Ezeket már viszonylag jól fogadták, de az átlag kritika, amit kaptam, hogy: "Írjá' vidámabbat."

     Vagy

"Ez nem tetszik, mert csak."

De kaptam pár személytől egész pozitív véleményeket is, például az iskolai tanáraimtól, illetve fateromtól.

Deeee, ettől függetlenül folytatom mindkettőt, mert fun. :D

/r/hungary Thread