Márki-Zay Péter ravasz trükkel célozza meg Orbán szavazóit

Szavazzatok le, de szerintem nagyon zavaros a mondandója, és az nem biztos, hogy működni fog, hogy egyszerre az összes oldalnak meg akar felelni, a migránsok letapossák az uborkánkat szintű rettegőktől kezdve azokig, akiknek mondjuk külföldi házastársuk, barátaik vannak:

  • egyszer azt írja, csak Orbán hozott be migránsokat az orszagba, "lényegesen nagyobb számban, mint bárki más szerette volna"
  • aztán azt, hogy "A magyar lakosság elvándorlása miatti népességcsökkenést a migránsok betelepítésével 'tudták le''
  • utána meg egyből "nagyon sok magyar testvérünknek van házastársa, élettársa, aki Magyarországra költözik és nyilván, nagy szeretettel fogadjuk. Gyermekeik azok ugyanolyan magyarok lesznek, mint bármelyik másik magyarnak a gyermeke."
  • és aztán berakja ezeket a szeretett embereket egy eléggé degradáló "migránsszámlálóba"

Értem az üzenetet, betelepítési kötvény rossz, illegális bevándorlás rossz, de tán nem kéne ezt összemosni a tartózkodási engedéllyel, letelepedési, bevándorlási engedéllyel itt élő, ide adózó külföldiekkel. Mások esetleges megalázása nélkül is meg lehetne fogalmazni egy üzenetet (ugyanez van az LMBTQ+ kommunikációjával). És nem, szerintem így nem fogja tudni megszólítani a Fideszből kiábrándult, de migráns rettegő szavazókat, mert nincs olyan metszet, hogy félek a migránsoktól, de amúgy megvan a kognitív képességem rá, hogy átgondoljam a Fidesz többi tettét.

/r/hungary Thread Link - telex.hu