Hoe kun je het beste omgaan met onopgevoede jongeren?

Paar mogelijkheden afhankelijk van de situatie.Ik ben zelf geen fan van het negeren, dit houdt het probleem in stand. Acties van de daders hebben geen gevolgen en jij komt niet op voor je zelf. De beste uitkomst is dat je de personen in kwestie duidelijk op hun plek zet, want eerlijk gezegd is dat volgensmij de enige echte manier om een indruk achter te laten. Want de reden dat ze dit gedrag vertonen komt vaak doordat dit niet gebeurt, vooral niet vanuit de opvoeding. Of dit effect gaat hebben en de situatie niet ten slechte escaleert voor jou is afhankelijk van een paar inschattingen.

  1. De plek zelf, vind je de locatie voldoende veilig? Is het openbaar genoeg? Zijn er genoeg mensen aanwezig?
  2. Eerste indruk van de verhoudingen. Ben je alleen of met andere. Zo ja, met hoeveel precies? En hoeveel zijn zij?
  3. . Heb jij/hebben jullie een sterke lichaamsbouw en formaten? Is de indruk die jouw/jullie aanwezigheid uitstraalt assertief? Dit dan in verhouding met de tegen partij.

Als dit niet het geval is zou ik confrontatie sterk afraden, want als ze zien/geloven dat zij de overhand hebben dan wordt het enkel erger.

De politie bellen zoals andere al hebben gezegd is misschien niet de meest behulpzame manier, maar kan wel helpen om ze af te schrikken. Als jouw grenzen en de wetgeving te ver overschreden zijn en dit vaker gebeurd met de zelfde probleem makers zou ik er toch echt werk van maken.

  1. Politie bellen en een melding maken.
  2. Situatie zo nauwkeurig mogelijk opschrijven na de tijd als rapportage. In het opbouwen van een dossier is dit heel belangrijk.
  3. Beeldmateriaal zien te verkrijgen. Het filmen van de daders die de overlast/intimidatie veroorzaken en/of een pleidooi doen wat betreft camerabeelden van het gebouw waar het zich afspeelt, zoals de McDonald's in dit geval. Ik ben helaas niet bekend met de bereidheid en slagingskans hiervan.
/r/FreeDutch Thread